Sinds 2005 een mooie plek voor begeleid wonen, dagbesteding en ambulante begeleiding.
De Rienkesheerd biedt begeleiding en zorg aan kwetsbare mensen die niet in staat zijn volledig zelfstandig te leven en/of te wonen. Wij begeleiden mensen met een beperking voor wie vertrouwen en stabiliteit voorwaarden zijn voor een zinvolle invulling van het leven. We gaan uit van gelijkwaardigheid. Ieder mens is uniek. We hebben allemaal onze mogelijkheden en beperkingen. Door deze te accepteren leren we van elkaar.

 

Wonen en dagbesteding

De Rienkesheerd biedt plaats aan 16 bewoners. Daarbuiten hebben we nog enkele woonhuizen in omliggende dorpen waar cliënten kunnen wonen en ambulante begeleid worden.
Veelal volgen de bewoners dagbesteding op de zorgboerderij. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het voeren en verzorgen van dieren, hout zagen/kloven voor onze houtkachel, onderhouden van het erf, werken in de moestuin. Daarbuitenom kijken we altijd naar de interesses van de cliënt en proberen hierin zoveel mogelijk tegemoet te komen.

 

De Lijwiekstee

Op de Lijwiekstee te Noordbroek heeft de Rienkesheerd nog eens 10 appartementen voor begeleid zelfstandig wonen. Op de Lijwiekstee wordt gewerkt naar zelfstandigheid; een opleiding afronden, een goede stage vinden, een betaalde baan vinden en houden en werken aan zelfstandig wonen (al dan niet met ambulante begeleiding).

Bij aanmelding wordt er altijd een kennismakingsgesprek georganiseerd. In dit gesprek wordt goed gekeken op welke locatie iemand het beste past.

Website Zorgboerderij Rienkesheerd

Zorgboerderij De R. Rienkesheerd

Hoofdweg West 21
9944 EA Nieuwolda
T: 0596-54 17 21 (optie 1)

Administratie:
Wagenborgerweg 51
9944 GB Nieuwolda
T: 0596-54 17 21 (optie 2)